Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Krämig, het tonfiskröra och sallad på ett rostat surdegsbröd är somrigt och enkelt. Välj tonfisk av lite bättre kvalitet i hela bitar och som är MSC-märkt.
Koka äggen ca 8 min. Skölj dem i kallt vatten. Skala och halvera äggen. Låt tonfisken rinna av och pressa ut en del av oljan. Blanda tonfisken med färskost och sambal oelek. Halvera tomaterna.
Skär bort kanterna på brödet. Rosta brödskivorna och bred dem med 2 msk smör. Lägg bröden på tallrikar och lägg på sallad och tomater. Lägg tonfiskröran överst med hjälp av två skedar. Lägg ägghalvorna vid sidan om.
Vispa ihop en vinägrett av 2 msk vinäger, 1 msk olja, 1 msk vatten och 1 krm salt. Fördela dressingen över salladen och mal över peppar.
Tonfisk i olja har den bästa och mesta smaken men oljan ska hällas av ordentligt. Använder man tonfisk i vatten blir rätten något smalare.