Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sallad med havskräftor, citrondressing och brödsticks

Fin nykokt havskräfta med fräsch sallad, ­citronsmakande dressing och knaprigt bröd, det enkla är ibland det godaste.

Sallad med havskräftor, citrondressing och brödsticks
Sallad med havskräftor, citrondressing och brödsticks
Sallad med havskräftor, citrondressing och brödsticks
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 4havskräftor- stora eller 8 små
  • 1minibaguette
  • 2 msksmör
  • 50 gblandad sallad

Dressing

  • 0,5 dlmajonnäs- gärna Hellmans
  • 2 tskcitron- pressad
  • 1 krmsalt
  • 0,5 krmcayennepeppar

Garnering

  • smörgåskrasse
  • citron

Gör så här

  1. Bryt loss stjärten på havskräftorna och ­skala dem.  

  2. Skär baguetten i tunna skivor på längden. Stek dem i smör så att de blir gyllenbruna och knapriga.

  3. Dressing: Blanda majonnäsen med citronsaft. Krydda med salt och cayennepeppar.

  4. Fördela salladen i skålar eller på tallrikar. Lägg på kräftstjärtarna och ringla över dressingen. Stick i brödsticks och garnera med ­havskräftskropp, smörgåskrasse och citron.

Vad tyckte du om receptet?