Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sallad med halloumi och jordgubbar


En perfekt kombination. Den salta osten och de söt-syrliga jordgubbarna passar fint i en fräsch, grön sallad en varm sommardag. Servera ­salladen som huvudrätt till två- eller som ­förrätt till 4 personer.

Sallad med halloumi och jordgubbar

Sallad med halloumi och jordgubbar

Sallad med halloumi och jordgubbar

EVA HILDÉN SMITH

Ingredienser

  • 200 ghalloumi- skivad
  • 12 mskolivolja
  • 500 gjordgubbar
  • 1 mskhonung- flytande
  • 2 mskvit balsamvinäger
  • 3 mskjungfruolivolja
  • salt- peppar
  • 1 påsesalladsmix
  • flingsalt- cirka 80 g

Gör så här

  1. Ansa och dela jordgubbarna.

  2. Blanda ihop honung, vinäger och jungfruolja i en skål. Salta och peppra. Vänd ner jordgubbarna i blandningen.

  3. Pensla ostskivorna med oliv­oljan och stek eller grilla dem gyllenbruna, cirka 1 minut på varje sida.

  4. Varva sallatsblad och jordgubbar med marinaden och osten på ett fat. Smula över flingsaltet.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök