Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sallad med grillade primörer, halloumi och linsvinägrett

Sallad med grillade primörer, halloumi och linsvinägrett är godast när den är nygjord och halloumin fortfarande är mjuk efter grillningen. Linserna ger både lite tuggmotstånd och smak till vinägretten.

Sallad med grillade primörer, halloumi och linsvinägrettSallad med grillade primörer, halloumi och linsvinägrettSallad med grillade primörer, halloumi och linsvinägrett
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 750 ggrön sparris
  • 500 gprimörmorötter- utan blast
  • 4lökar- färska
  • 3halloumiostar- (à 200 g)
  • 3 mskrapsolja
  • 1 mskflingsalt

Linsvinägrett

  • 1 dllinser- kokta
  • 0,5gul lök
  • 3vitlöksklyftor
  • 2 mskrödvinsvinäger
  • 0,75 dlolivolja
  • 0,5 tsksalt

Gör så här

  1. Vinägrett: Skala och finhacka lök och vitlök. Blanda med övriga ingredienser.

  2. Bryt av den nedersta delen på sparrisen. Ansa morötterna. Ansa och skär löken i klyftor. Skiva halloumin.

  3. Blanda grönsaker och ost med olja och flingsalt. Grilla på direkt värme tills grönsaker och ost fått fin färg. Lägg dem på ett fat och ringla över vinägretten.

Vad tyckte du om receptet?