Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sallad med grillad portobellosvamp och chili

Portobellosvamp kan bytas ut mot stora champinjoner eller kantareller.

Sallad med grillad portobellosvamp och chili
Sallad med grillad portobellosvamp och chili
Sallad med grillad portobellosvamp och chili

Ingredienser

  • 600 gportabellosvamp
  • 1 mskolivolja- till pensling
  • 0,5 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 1pepparfrukt- röd spansk
  • 0,5rödlök
  • 200 gblandsallad- rosé, frisée, lollo rosso

Dressing

  • 1 mskrödvinsvinäger
  • 1 mskhonung
  • 2 mskolivolja

Gör så här

  1. Skär bort roten och skär svampen i fjärdedelar. Pensla svampbitarna med olivolja och grilla ca 2 min på varje sida. Krydda med salt och peppar.

  2. Kärna ur och strimla pepparfrukten, skala och skär rödlöken i ringar. Blanda svampen med pepparfrukt, lök och sallad på ett fat.

  3. Blanda samman ingredienserna till dressingen och häll den över salladen strax före servering.

Vad tyckte du om receptet?