Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sallad med grillad kycklingfilé

Servera den här salladen med röda linser, krämig chilidressing och krutonger.

Sallad med grillad kycklingfilé
Sallad med grillad kycklingfilé
Sallad med grillad kycklingfilé
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 34kycklingfiléer- tunnskivade
  • 2 mskrapsolja
  • salt- peppar, BBQ & grill mesquite kryddkvarn (finns i livsmedelsbutiker)
  • 2 krukorhjärtsallad
  • 70 gbabyspenat
  • 250 gkörsbärstomater
  • 2 dllinser- kokta,gärna kokta i kycklingbuljong

Chilidressing

  • 1röd spansk peppar
  • 1 dlgräddfil
  • 2 mskmajonnäs
  • 1 mskolivolja
  • 1 mskvit balsamvinäger
  • 2 tskkonc kycklingfond
  • salt- peppar

Baguettekrutonger

  • 12baguette- tunna skivor
  • 3 mskolivolja
  • 1vitlöksklyfta- riven
  • flingsalt

Garnera med

  • pinjenötter- rostade
  • persilja

Gör så här

  1. Baguettekrutonger: Värm ugnen till 200 grader. Lägg brödskivorna på en plåt med bakplåtspapper.

  2. Pensla skivorna med olivolja blandad med riven vitlök. Salta lätt.

  3. Rosta i mitten av ugnen tills de får fin färg, cirka 5 minuter. Låt svalna på galler.

  4. Dressing: Dela och kärna ur chilin. Lägg den i en bägare med gräddfil, majonnäs, olja, vinäger, kycklingfond och mixa till en slät dressing med en mixerstav.

  5. Smaka av med salt och peppar. Häll upp i flaska och ställ i kylen till serveringen.

  6. Pensla tunnskivade kycklingfiléer med olja. Salta och krydda med peppar och BBQ & grill mesquite kryddkvarn.

  7. Grilla i het grillpanna, cirka 2 minuter per sida.

  8. Lägg upp hjärtsallad, spenat, tomater, linser och grillad kyckling på tallrikar.

  9. Servera med baguettekrutonger och dressing. Garnera med rostade pinjenötter och persilja.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök