Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på sallad med citronmarinerad kyckling och getost. Kombinationen getost, rödbetor och valnötter är numera en klassiker, här serverad med krispig sallad och nygrillad kyckling.
Lägg kycklingfiléerna i en plastpåse. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Repa och hacka timjan och rosmarin och blanda med citronsaft, citronskal, 2 msk olja, 1 tsk salt och peppar. Häll marinaden i påsen och marinera -kycklingen ca 10 min.
Tänd grillen. Sätt ugnen på 200° om du väljer att ugnsbaka rödbetorna. Skrubba rödbetorna väl och skär dem i klyftor om de är stora. Lägg den på en plåt och blanda med 1 msk olja. Ugnsbaka eller grilla dem över indirekt värme ca 25 min tills de är mjuka. Låt svalna.
Granola: Rosta valnötter, solrosfrö och pumpafrö i en torr stekpanna. Sänk värmen och krydda med spiskummin och salt. Ringla över crema di balsamico och blanda väl. Låt svalna.
Grilla kycklingen över glöden och lägg den åt sidan så att blir helt genomgrillad.
Lägg salladen på ett fat, lägg på rödbetor, getost och valnötsströsslet. Skär kycklingen i bitar och lägg dem överst.
Dressing: Vispa samman alla ingredienser till dressingen. Häll den över salladen.
Garnera gärna med ätbara blommor t ex oxalisklöver och servera.