Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Krispig äppelsallad med granatäpple och rosépeppardressing. Salladen kan serveras som en förrätt eller som tillbehör.
Dressing: Blanda olja, persikobalsamico och salt i en skål. Stöt rosépepparkornen i en mortel och blanda ner dem.
Bryt eller skär isär granatäpplet. Peta loss de röda fruktkärnorna utan att de gula membranen följer med. Lägg kärnorna i en skål. Skölj och kärna ur äpplena. Skär dem i tunna klyftor och lägg i en skål. Häll på knappt hälften av dressingen.
Skölj och låt salladen rinna av ordentligt, eller snurra i en salladsslunga så bladen blir torra och fina. Vänd dem i en skål med några stänk av dressingen. Fördela salladen på assietter.
Lägg på äppelklyftor och bitar av getost. Ringla över resten av dressingen och strö på några granatäppelkärnor.