Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sallad med granatäpple och rosépeppar

Krispig äppelsallad med granatäpple och rosépeppardressing. Salladen kan serveras som en förrätt eller som tillbehör.

Sallad med granatäpple och rosépeppar
Sallad med granatäpple och rosépeppar
Sallad med granatäpple och rosépeppar

Ingredienser

  • 0,5granatäpple
  • 3äpplen
  • 70 gsallad- blandad, t ex mache , rödbetsskott eller rucola
  • 100 ggetost

Dressing

  • 1,5 mskolivolja
  • 1,5 mskpersikobalsamico
  • 0,5 tsksalt
  • 1 tskrosépeppar

Gör så här

  1. Dressing: Blanda olja, persikobalsamico och salt i en skål. Stöt rosépepparkornen i en mortel och blanda ner dem.

  2. Bryt eller skär isär granatäpplet. Peta loss de röda fruktkärnorna utan att de gula membranen följer med. Lägg kärnorna i en skål. Skölj och kärna ur äpplena. Skär dem i tunna klyftor och lägg i en skål. Häll på knappt hälften av dressingen.

  3. Skölj och låt salladen rinna av ordentligt, eller snurra i en salladsslunga så bladen blir torra och fina. Vänd dem i en skål med några stänk av dressingen. Fördela salladen på assietter.

  4. Lägg på äppelklyftor och bitar av getost. Ringla över resten av dressingen och strö på några granatäppelkärnor.

Vad tyckte du om receptet?