Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sallad med getostbröd och senapsvinägrett

Varianter på den här salladen finns nästan alltid på de franska brasserierna. Potatisen gör salladen ordentligt matig och getostbröden bidrar till ”det där lilla extra”.

Sallad med getostbröd och senapsvinägrettSallad med getostbröd och senapsvinägrettSallad med getostbröd och senapsvinägrett
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 500 gsmåpotatis- kokt
  • 300 gsallad- blandad t ex frisée, rosé, rucola, isbergssallad)
  • 1,5 dloliver
  • 250 gkörsbärstomater
  • 0,5gurka

Senapsvinägrett

  • 0,5 mskdijonsenap
  • 0,5 mskvitvinsvinäger
  • 0,5 dlrapsolja
  • 0,5 mskvatten
  • 0,5 tskhonung- flytande
  • 2 krmsalt
  • 0,5 krmsvartpeppar- nymald

Getosttoast

  • 8baguette- skivor
  • 200 ggetost

Garnering

  • rosmarin

Gör så här

  1. Dressing: Blanda senap och vinäger. Vispa ner oljan lite i taget i en tunn stråle sedan vatten, honung, salt och peppar.

  2.  Skär potatisen i mindre bitar och lägg dem i dressingen.

  3. Sätt ugnen på 250°. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper. Fördela getosten på brödskivorna och gratinera högt upp i ugnen 5-7 min. Kontrollera då och då så att de inte bränns.

  4. Blanda alla ingredienserna till salladen. Servera salladen med getostbröden. Garnera gärna med rosmarin.

Vad tyckte du om receptet?