Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sallad med getost, mandlar och päron

Sallad med getost, mandlar och päron är en vacker och doftande sallad med späda blad, getost och rostade mandlar som serveras med en mild dressing.

Sallad med getost, mandlar och päronSallad med getost, mandlar och päronSallad med getost, mandlar och päron
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 150 ggetostrulle
  • 1 dlblomblad- syren, maskros och pelargon
  • 1päron
  • 0,5gurka
  • 100 gsalladsblad- späda eller babysallad
  • 1 dlsalta mandlar- rostade

Dressing

  • 1 mskcitron- pressad
  • 2 mskrödvinsvinäger
  • 1 tskhonung- flytande
  • 1 tskvallmofrön
  • 1 krmörtsalt
  • 4 mskolivolja

Garnering

  • syrenblommor

Gör så här

  1. Dressing: Blanda citronsaft, vinäger, honung, vallmofrön och örtsalt. Vispa samman alla ingredienser till dressingen medan oljan hälls ner i en fin stråle.

  2. Skär bort kanten på getosten med en osthyvel. Rulla osten i blomblad och tryck fast dem. Skär urkärnat päron och gurka i skivor. Varva med sallad på ett fat. Strö över mandlarna.

  3. Skär osten i skivor och lägg på salladen. Häll över hälften av dressingen och servera resten till. Garnera med syrenblommor.

Vad tyckte du om receptet?