Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sallad med getost, farro och rödvinbärsdressing

Sallad med getost, farro och rödvinbärsdressing innehåller farro som säljs bland annat av varumärket Zeta men går bra att byta ut mot annat matvete. Salladsfrömixen är en färdig blandning och säljs bland annat av Ica.

Sallad med getost, farro och rödvinbärsdressing
Sallad med getost, farro och rödvinbärsdressing
Sallad med getost, farro och rödvinbärsdressing
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 2 dlfarro- (emmervete)
  • 150 gharicots verts
  • 2 dledamamebönor- eller sojabönor
  • 0,5 dlsalladsfrömix- med solrosfrön, pumpakärnor och pinjenötter
  • 10 gätliga blommor- små, t ex verbena
  • 200 ggetost- utan skal i skivor
  • 1 mskhonung- flytande
  • 1huvudsallad
  • 1 krukagrönkål- finbladig

Dressing

  • 50 gröda vinbär
  • 1 dlolivolja
  • 2 mskvitvinsvinäger
  • 0,5 mskhonung- flytande
  • 2 tskdijonsenap
  • 2 krmsalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Koka grynen enligt anvisning på förpackningen. Kyl ner.

  2. Dressing: Vispa ihop vinbär (spara lite till garnering), olja, vinäger, honung och senap. Krydda med salt och peppar.

  3. Koka haricots verts och edamamebönor i lättsaltat vatten ca 3 min. Kyl i kallt vatten.

  4. Rosta fröna i en torr stekpanna. Grovhacka dem och lägg på en tallrik. Repa blommorna och blanda med fröna. Vänd ostskivorna i honung och doppa sedan i frö- och blomblandningen.

  5. Vänd ihop grynen med lite av dressingen. Varva grynen med sallad, grönkål och bönor. Toppa med ostskivorna. Servera med extra dressing.

Vad tyckte du om receptet?