Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sallad med frukt och matjessill


Matjessill och frukt passar bra ihop, som i denna lättgjorda och fräscha sallad serverad med en kall löjromssås.

Sallad med frukt och matjessill
Sallad med frukt och matjessill
Sallad med frukt och matjessill

Annika Broman

Ingredienser

  • 2 påsarsalladsblad- blandade
  • 2kiwi
  • 1 stortäpple
  • 1 stortpäron
  • 250 ghårdost- gärna lagrad
  • 2 burkarmatjessill- à 125 g avrunnen
  • 4 dlgräddfil
  • 1 dlpurjolök- finhackad
  • 50100 glöjrom
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skölj salladen och bred ut den på ett stort uppläggningsfat.

  2. Skala och skär kiwi, äpple och päron i tärningar. Skär hårdosten i tilltagna skivor och sedan i tärningar. Fördela frukten och osten ovanpå salladen.

  3. Låt matjessillen rinna av och skär den sedan i sneda bitar.

  4. Lägg sillen ovanpå salladen.

  5. Blanda gräddfil, purjolök, löjrom, salt och peppar till en sås.

  6. Servera med löjromssåsen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök