Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sallad med fikon, chèvre, parmaskinka och smörstekta nötter

Härlig höstsallad som kan serveras som hel rätt med surdegsbröd att suga upp den goda balsamico-dressingen med eller som förrätt.

Sallad med fikon, chèvre, parmaskinka och smörstekta nötter
Sallad med fikon, chèvre, parmaskinka och smörstekta nötter
Sallad med fikon, chèvre, parmaskinka och smörstekta nötter

Sallad

  • 100 gsalladsskott
  • 4fikon
  • 150 gchèvreost
  • 80 gparmaskinka
  • 1 tskflingsalt
  • 0,5 tsksvartpeppar- nymald

Balsamdressing

  • 2 mskcrema di balsamico
  • 1 mskhonung- flytande
  • 2 mskcitron- pressad
  • 1 dlrapsolja- kallpressad
  • 1 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Smörstekta nötter

  • 75 gpekannötter- eller valnötter
  • 1 msksmör
  • 1 mskhonung- flytande
  • tskflingsalt

Gör så här

  1. Dressing: Vispa ihop balsamico, honung och citron. Tillsätt oljan i en fin stråle. Smaka av med salt och peppar.

  2. Blanda salladsskotten med lite av dressingen och fördela på tallrikar.

  3. Ansa och skär fikonen i klyftor. Smula osten grovt. Lägg fikon, ost och skinka på salladen. Salta och peppra.

  4. Stek nötterna i smör ca 1 minut. Ringla över honung och strö på salt. Skaka pannan.

  5. Skeda resten av dressingen på salladen och toppa med de varma nötterna. Servera genast.

Vad tyckte du om receptet?