Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sallad med fänkål, gröna oliver och mynta

Sallad med fänkål, gröna oliver och mynta är en fräsch och frisk sallad som passar lika fint på ett buffébord som tillbehör till en grillad lax.

Sallad med fänkål, gröna oliver och mynta
Sallad med fänkål, gröna oliver och mynta
Sallad med fänkål, gröna oliver och mynta
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 2fänkålsstånd
  • 150 ggröna oliver- stora, t ex cerignola
  • 1 krukamynta
  • 0,5 dlolivolja- extra virgine
  • 12 mskrödvinsvinäger
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Ansa och finstrimla fänkålen och lägg den på ett fat. Sila av oliverna och torka dem på hushållspapper. Kärna ur dem och skär i skivor. Strö oliver och myntablad över fänkålen.

  2. Blanda olja och vinäger. Krydda med salt och peppar. Häll vinägretten över salladen strax  före servering.

Vad tyckte du om receptet?