Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sallad med caesardressing och crostini

Sallad med caesardressing och crostini innehåller mjuk sallad som blandas upp med krispigare gemsallad.

Sallad med caesardressing och crostiniSallad med caesardressing och crostiniSallad med caesardressing och crostini
Sallad med hemgjord caesardressing Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 1huvudsallad
  • 2gemsallad

Dressing

  • 1vitlöksklyfta- liten
  • 4sardellfiléer
  • 2äggulor
  • 0,5 mskdijonsenap
  • 1,5 mskäppelcidervinäger
  • 2 dlrapsolja
  • 1,5 dlparmesan- riven
  • 0,75 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 2 mskmjölk- ev

Tillbehör

  • 2 dlcrostini
  • 0,5 krukagräslök

Gör så här

  1. Dressing: Skala och skiva vitlöken. Lägg vitlök, sardeller, äggulor, senap och vinäger i en mixerskål och mixa slätt.

  2. Tillsätt olja under mixning, lite i taget, till en majonnäsliknande konsistens. Tillsätt parmesan, salt och peppar och mixa slätt. Späd med mjölk om dressingen blir för tjock.

  3. Skär gräslöken i ca 3 cm långa bitar. Halvera salladen och lägg på ett fat. Bryt crostinin i bitar. Ringla dressingen. över salladen. Strö över crostini och gräslök.

Vad tyckte du om receptet?