Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sallad med bröd - en variant av den toskanska brödsalladen panzanella

Toscana inspirerar till en liten buffé som nästan lagar sig själv! Detta recept på sallad med bröd en är en variant av den toskanska brödsalladen panzanella. 

Sallad med bröd - en variant av den toskanska brödsalladen panzanellaSallad med bröd - en variant av den toskanska brödsalladen panzanellaSallad med bröd - en variant av den toskanska brödsalladen panzanella
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 3lantbröd- skivor
  • 3 mskolivolja- + 2 msk
  • 150 gkörsbärstomater- röda och gula
  • 100 gsallad- blandad av rucola, spenat, rödbetsskott och rosésallad
  • 0,5 dlcocktailkapris

Dressing

  • 1 tskrosmarin- färsk, finhackad
  • 1vitlöksklyfta- finhackad
  • 1 mskbalsamvinäger
  • 1 mskrödvinsvinäger
  • 0,5 dlolivolja- gärna toskansk
  • 1 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Skär brödet i stora tärningar. Hetta upp 2 msk olivolja i en stekpanna och stek brödtärningarna knapriga. Låt kallna.

  2. Blanda alla ingredienser till dressingen.

  3. Halvera tomaterna. Blanda sallad, tomater, brödtärningar och kapris. Häll över dressing strax före servering.

Vad tyckte du om receptet?