Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sallad med bönor, tomat och majs

En rustik sallad med olika sorters bönor som har fast konsistens. Här är det svenskodlade yin yangbönor, sojabönor och haricots verts. Kombinationen majs, tomat, koriander och lime ger salladen en sydamerikansk touch. 

Sallad med bönor, tomat och majs
Sallad med bönor, tomat och majs
Sallad med bönor, tomat och majs
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 250 gyin yangbönor
  • 250 gsojabönor
  • 250 gharicots verts
  • 2majskolvar- färska
  • 3tomater
  • 150 ggrönkål- repad eller strimlad vitkål
  • 65 gblandad sallad

Dressing

  • 1vitlöksklyfta- liten
  • 1 msklime- pressad
  • 0,5 dlcashewnötter
  • 1 mskvitvinsvinäger
  • 1 krukakoriander
  • 1 dlolivolja
  • 2 krmsalt
  • 12 mskvatten- ev

Gör så här

  1. Koka yin yangbönor och sojabönor enligt anvisning på förpackningen, det kan gärna göras någon dag i förväg eftersom salladen ska vara kall.

  2. Förväll haricots verts i sjudande lättsaltat -vatten i ca 3 min. Skölj dem i kallt vatten. Grilla majskolvarna samtidigt med annat som ska grillas. Skär av majskornen från kolvarna med en vass kniv. Tärna tomaterna.

  3. Dressing: Skala vitlöksklyftan. Lägg alla ingredienser till dressingen i en mixerbägare eller i mixer med kanna. Mixa samman till en grön -krämig dressing. För en tunnare dressing rör ut den med lite vatten.

  4. Blanda de olika bömsorterna med majs, tomater, grönkål, sallad och hälften av dressingen. Servera resten av dressingen vid sidan om.

Vad tyckte du om receptet?