Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Sallad med bakade tomater, sojabönor, syrad fänkål och rökt ost passar bra på buffébordet. De bakade tomaterna bidrar med god sötma till salladen och den rökta osten ger en god umamismak.
Sätt ugnen på 125° varmluft. Halvera tomaterna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och strö på socker och salt.
Ugnsbaka tomaterna mitt i ugnen ca 2 timmar tills de är halva sin ursprungliga storlek. Öppna gärna ugnen med jämna mellanrum så att fukten kommer ut. Låt tomaterna kallna.
Sallad: Skiva eller hyvla fänkålen tunt. Blanda den med sojabönor, citronsaft, olja och salt.
Lägg tomaterna på ett fat och lägg på fänkål- och bönsalladen. Ringla över olja och riv över osten.