Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sallad med äpple, getost och vallmofrödressing

Recept på sallad med salt getost och sötma från äpple, granatäpple och honung. Vallmofrön ger en god knastrig konsistens och nötig smak till salladen.

Sallad med äpple, getost och vallmofrödressingSallad med äpple, getost och vallmofrödressingSallad med äpple, getost och vallmofrödressing
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 1 påsebabygrönkål- eller späd färsk grönkål (65 g)
  • 1 påseblandad sallad- (100 g)
  • 1granatäpple
  • 2röda äpplen
  • 125 ggetost

Dressing

  • 4 mskrapsolja- eller mild olivolja
  • 3 mskrödvinsvinäger
  • 1 mskhonung
  • 2 tskblå vallmofrön
  • 1 tskdijonsenap

Gör så här

  1. Dressing: Blanda alla ingredienser.

  2. Kärna ur granatäpplet. Lägg grönkål och sallad i en skål och blanda med lite av dressingen. Strö över granatäppelkärnorna.

  3. Kärna ur och skär äpplena i skivor. Lägg dem i grupper på salladen. Smula getosten och strö den över salladen. Häll över resterande dressing eller servera den till.

Vad tyckte du om receptet?