Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Salad in a jar

Med rosa sallad, glasnudlar och mirinfusås. Det är supergott att toppa salladen med salta jordnötter eller salta cashewnötter! Vill du ha lite hetare smak kan du skiva färsk chili och blanda i.

Salad in a jar
Salad in a jar
Salad in a jar
Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1rosésallad- eller 2 rosa endive
  • 100 gglasnudlar
  • 0,5mango
  • 1morot
  • 1vattenmelonrättika- eller polkabeta
  • 2avokado
  • 2 dledamamebönor
  • 50 gspenat
  • 50 gcashewnötter- rostade salta

Mirinfusås

  • 1 dlvitt vin- mirinfu (eller ½ dl och ½ dl sockerlag)
  • 3 tskcitronskal- rivet
  • 1,5 mskcitronsaft
  • 3 krmsalt
  • 34 msksweet chilisauce
  • 4 mskkoriander- hackad färsk

Gör så här

  1. Sallad: Strimla salladen, koka glasnudlarna enligt för packningen.

  2. Skala och skär mangon i bitar. Skala och svarva moroten och vattenmelonrättikan eller polkabetan.

  3. Skala och skär avokadon i bitar. Varva alla ingredienser i burken.

  4. Mirinfusås: Blanda alla ingredienser till mirinfusåsen.

  5. Servering: Toppa salladen med mirinfusås.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök