Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på sallad av rostade morötter med tomat, schalottenlök och krondill. Morötternas rostade sötma möter syran i tomatdressingen. Krondill ger extra krydda.
Dressing: Halvera och kärna ur tomaterna. Skär dem i små tärningar. Skala och finhacka löken. Blanda tomater och lök med olja, vinäger och dillfrön. Tillsätt sockret och krydda med salt.
Sätt ugnen på 225°. Skrubba morötterna och gnid in dem med olja. Krydda med salt. Lägg morötterna i en ugnssäker form. Rosta dem mitt i ugnen tills de är mjuka, ca 25 min.
Dela morötterna och blanda med dressingen. Garnera med krondill. Ät salladen varm eller rumsvarm.