Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sallad av rostade morötter med tomat, schalottenlök och krondill

Recept på sallad av rostade morötter med tomat, schalottenlök och krondill. Morötternas rostade sötma möter syran i tomatdressingen. Krondill ger extra krydda.

Sallad av rostade morötter med tomat, schalottenlök och krondill
Sallad av rostade morötter med tomat, schalottenlök och krondill
Sallad av rostade morötter med tomat, schalottenlök och krondill

Ingredienser

  • 8morötter
  • 1 mskolivolja
  • 0,5 tsksalt

Ingredienser

  • 2tomater- mogna
  • 1bananschalottenlök
  • 0,5 dlolivolja
  • 1 msksherryvinäger
  • 1 tskdillfrön
  • 1 tskrårössocker
  • 2 krmsalt

Garnering

  • 1 dlkrondillstoppar

Gör så här

  1. Dressing: Halvera och kärna ur tomaterna. Skär dem i små tärningar. Skala och finhacka löken. Blanda tomater och lök med olja, vinäger och dillfrön. Tillsätt sockret och krydda med salt. 

  2. Sätt ugnen på 225°. Skrubba morötterna och gnid in dem med olja. Krydda med salt. Lägg morötterna i en ugnssäker form. Rosta dem mitt i ugnen tills de är mjuka, ca 25 min. 

  3. Dela morötterna och blanda med dressingen. Garnera med krondill. Ät salladen varm eller rumsvarm. 

Vad tyckte du om receptet?