Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sallad av bakad kål, böncrème, hasselnötter, mynta- och citrusdressing

Sallad av bakad kål, böncrème, hasselnötter, mynta- och citrusdressing är god att äta som tillbehör till grillade grönsaker, stekt fisk eller kyckling.

Sallad av bakad kål, böncrème, hasselnötter, mynta- och citrusdressing
Sallad av bakad kål, böncrème, hasselnötter, mynta- och citrusdressing
Sallad av bakad kål, böncrème, hasselnötter, mynta- och citrusdressing
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 800 gspetskål
  • 2 mskolivolja
  • 3 krmsalt

Böncrème

  • 400 gvita bönor- kokta
  • 0,5 dlolivolja
  • 2 mskcitron- pressad
  • 3 krmsalt

Mynta- och citrondressing

  • 0,5 dlcitron- pressad
  • 0,5 dlolivolja
  • 0,5 dlmynta- finstrimlad

Garnering

  • 60 ghasselnötter- rostade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Halvera spetskålen på längden och dra sedan loss bladen. Lägg bladen på en plåt och blanda med olja och salt. Rosta kålen mitt i ugnen ca 15 min tills de har fin rostad färg. Låt svalna.

  2. Böncrème: Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa till en slät röra.

  3. Dressing: Blanda alla ingredienser.

  4. Bred ut böncrèmen på ett fat och toppa med kålen. Strö på nötterna och ringla över dressingen.

Vad tyckte du om receptet?