Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Salata – sallad med pitabröd

Recept på salata (sallad med pitabröd). En saftig sallad som får smak och färg av skurna grönsaker och rostat pitabröd.

Salata – sallad med pitabröd
Salata – sallad med pitabröd
Salata – sallad med pitabröd
Foto: Ulrika Ekblom

Ingredienser

  • 1rödlök
  • 1vitlöksklyfta
  • 1gurka
  • 400 gkörsbärstomater- gärna romanticatomater
  • 2spetspaprikor- gröna
  • 0,5 dlmynta- hackad
  • 1 dlbladpersilja- hackad
  • 1 mskcitron- pressad
  • 3 mskolivolja- + 3 msk
  • 1pitabröd
  • 1 tsksumak
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Skala och finhacka rödlöken. Skala och pressa vitlöken. Skär gurka, tomater och urkärnad ­paprika i mindre bitar.

  2. Blanda örter, citronsaft och 3 msk olja och häll över salladen. Blanda väl. Låt salladen stå i kylen ca 20 min före servering.

  3. Skär pitabrödet i små bitar och rosta det i en stekpanna med 3 msk olja. Blanda brödet med salladen precis före servering. Strö över sumaken. Krydda med salt och peppar.

  4. Recept Ebru Kelebek

Vad tyckte du om receptet?