Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Salamisallad med pecorino

Salamisallad med pecorino är en snabblagad, god liten förrätt. Ta vara på den goda oljan som bildas när man steker salamin och använd till dressingen.

Salamisallad med pecorinoSalamisallad med pecorinoSalamisallad med pecorino
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 100 gsockerärter
  • 80 grosésallad
  • 80 gbabyspenat
  • 1 dlvalnötter
  • 4fikon- färska
  • 50 gsalami
  • 2 mskolivolja
  • 2 mskäppelcidervinäger
  • 1 krmsalt
  • 50 gpecorino
  • 0,5 tskflingsalt

Gör så här

  1. Strimla sockerärterna. Riv salladen i bitar. Lägg upp ärter, sallad och spenat på tallrikar. Rosta valnötterna i en torr, het stekpanna. Skär fikonen i klyftor. Stek salamin i olja ca 1 minut. Blanda oljan med vinäger och salt.

  2. Fördela salamin på salladen. Strö på valnötterna och hyvla över osten. Ringla oljan över salladen, strö på flingsalt.

Vad tyckte du om receptet?