Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Salamifyllt bröd


Så gott med en smakrik fyllning av salami, oliver och basilika.

Salamifyllt bröd

Salamifyllt bröd

Salamifyllt bröd

Olof Abrahamsson

Ingredienser

  • 50 gjäst
  • 75 gsmör- eller margarin
  • 5 dlmjölk
  • 2 tsksalt
  • 1 mskhonung
  • 1112 dlvetemjöl special
  • 200 gsalami- skivad
  • 1 dlbasilikablad
  • 1,5 dloliver- pimentofyllda
  • 300 gmozzarella
  • flingsalt- Vatten

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Smält smör och tillsätt mjölk. Värm till 37 grader och häll lite över jästen. Rör tills den lösts upp.

  2. Tillsätt resten av degspadet, salt, honung och det mesta av mjölet.

  3. Arbeta degen tills den släpper bunken. Låt jäsa övertäckt i 45 minuter.

  4. Ta upp på mjölat bakbord och dela i tre bitar. Platta ut varje till en platta 30 x 25 centimeter.

  5. Lägg på salami, hackade oliver, strimlad basilika och mozzarella i bitar. Rulla ihop från långsidan och lägg på plåt med bakpapper med skarven ner.

  6. Låt jäsa övertäckta i 30 minuter. Skär några snitt med vass kniv. Pensla med vatten och strö över salt. Grädda i 225 grader, 25 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök