Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Salamichips med rökt paprikadipp

Gör dubbel sats av dippen och servera till lantchips eller morotsstavar.

Salamichips med rökt paprikadipp
Salamichips med rökt paprikadipp
Salamichips med rökt paprikadipp
Salamichips med rökt paprikadipp Foto: Ulrika Pousette

Salamichips med rökt paprikadipp

  • 100 gsalami- i tunna skivor, t.ex pepparsalami

Dipp

  • 1 litenröd paprika
  • 1schalottenlök
  • 1 litenvitlöksklyfta
  • 0,5 mskrapsolja
  • 1 tskanchochilipulver
  • 0,5 dlcrème fraiche- lätt
  • 1 krmsalt

Gör så här

  1. Stek salamiskivorna i het stekpanna ca 1 minut på varje sida så att de blir knapriga. Låt rinna av på hushållspapper.

  2. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs paprika, lök och vitlök i olja i en kastrull ca 5 min. Strö över chilipulvret och låt fräsa med ca 1 minut. Låt kallna.

  3. Mixa paprika och lök slätt med mixerstav. Rör i crème fraiche och smaka av med salt.

Vad tyckte du om receptet?