Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Salamichips

I den här salladen ingår det hela lättkokta vitlöksklyftor som till-

sammans med de röda linserna blir ett varmt grönsaksinslag. När

vitlöken får koka några minuter blir den både mjuk och mild i smaken.

Har du svårt att förlika dig med vitlök kan du ersätta den med vanlig

syltlök, som dock ej ska kokas.

Salamichips
Salamichips
Salamichips

Ingredienser

  • 4kycklingfiléer
  • 2 msksmör- till stekning

Marinad

  • 2chili- ex. spanskpeppar
  • 2 msklimesaft- eller citronsaft, färskpressad
  • 0,5 dlolivolja

Till salladen

  • 3 dlröda linser
  • 18vitlöksklyftor- hela
  • 8 dlisbergssallad- finskuren
  • 2mâchesallad- eller solrosskott knippen
  • 2paprika- 1 röd + 1 gul
  • 18salami- ungersk eller italiensk tunna skivor
  • 14parmesan- små tunna skivor

Tillbehör

  • balsamvinäger

Gör så här

  1. Skär kycklingfiléerna i grova strimlor och blanda med limesaft, chili och olivolja. Låt det marinera några timmar eller upp till ett dygn. Skala vitlöken, skär machesalladen i bitar och strimla paprikorna.

  2. Salamichips: Stek salamin på svag värme i sitt eget fett i en stekpanna med släpplättbeläggning tills skivorna blir knapriga. Låt dem sedan torka och rinna av på ett dubbelvikt hushållspapper.

  3. I samband med serveringen kokas linserna i lättsaltat vatten 8-10 minuter, låt vitlöksklyftorna koka med de sista 4-5 minuterna. Stek kycklingstrimlorna i smör med sin marinad i en ej för het panna 4-5 minuter under sporadisk omrörning.

  4. Fördela sallad, grönsaker, de nykokta linserna med vitlöken (väl avrunna) och kycklingen på stora tallrikar eller uppläggningsfat. Garnera med salamichips och tunnhyvlad parmesanost.

Vad tyckte du om receptet?