Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Salami- och purjolöksmuffins

Goda och matiga måltidsmuffins med salami och lök. Servera dem till en soppa och middagen blir komplett.

Salami- och purjolöksmuffinsSalami- och purjolöksmuffinsSalami- och purjolöksmuffins
WOLFGANG KLEINSCHMIDT

Ingredienser

  • 2ägg
  • 3 dlfilmjölk
  • 0,5 dlrapsolja
  • 2 dlprästost- riven
  • 4,5 dldinkelsikt
  • 1,5 dlhavregryn
  • 3 tskbakpulver
  • 1 tsksalt
  • 0,5purjolök
  • 100 gsalami

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Vispa upp ägg, filmjölk, rapsolja och ost i en skål.

  3. Blanda dinkelsikt, havregryn, bakpulver och salt i en bunke och vänd ner detta i äggblandningen. Rör försiktigt ihop till en jämn smet.

  4. Strimla purjolöken och salamin och vänd ner detta i smeten.

  5. Ställ ut stadiga muffinsformar på en plåt eller fördela pappersformar i en muffinsplåt och fyll dem till drygt hälften med smet.

  6. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 25 minuter. Låt svalna på galler.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök