Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Salami- och fetaostpirog med tomatsallad

Nybakade piroger går snabbt att tillaga av färdig mix. De går också utmärkt att frysas och tina i korgen på väg till picknicken.

Ett glas kallt rosévin förhöjer sommarkänslan.

Salami- och fetaostpirog med tomatsallad
Salami- och fetaostpirog med tomatsallad
Salami- och fetaostpirog med tomatsallad

Ingredienser

  • 1 påsepizza/scones-mix
  • 100 gsalami- skivad
  • 300 gfetaost- örtmarinerad, tärnad
  • 1 krmsvartpeppar

Tomatsallad

  • 6tomater- mogna
  • 2 mskörtolja från fetaosten
  • 2 mskbalsamvinäger
  • 0,5 tskgourmetsalt
  • 2 krmsvartpeppar
  • 1 dlsvarta oliver
  • 0,5basilika- blad från kruka

Gör så här

  1. Piroger: Sätt ugnen på 250°. Blanda samman degen enligt anvisningarna på förpackningen till pizzadeg. Kavla ut till 4 rundlar ca 20 cm i diameter.

  2. Strimla salamin. Låt oljan rinna av från osten och spara den till dressing. Lägg salamistrimlor, fetaost och svartpeppar i en sträng på mitten av degen, från ena sidan till den andra.

  3. Nyp ihop varje degplatta som till en calzonepizza och lägg dem på en plåt täckt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen ca 8 min.

  4. Tomatsallad: Skiva tomaterna och lägg dem i en form eller skål. Blanda örtolja och balsamvinäger och droppa det över tomaterna. Strö över salt, svartpeppar, oliver och basilika.

  5. Servera pirogerna ljumma eller kalla till tomatsalladen.

Vad tyckte du om receptet?