Recept av Ebru Kelebek
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på saksuka – stekta blandade grönsaker. I Turkiet river man tomaterna, vilket ger en sötare och mildare tomatsmak än krossade burktomater.
Tomatsås: Riv tomaterna på rivjärn. Skär vitlöken i tunna skivor och fräs den och tomatpurén i olja ca 2 min. Häll i det rivna tomatköttet och tillsätt socker, salt och peppar. Låt koka utan lock ca 10 min.
Grönsaker: Skala potatis och morötter och skär dem i 1 cm stora tärningar.
Stek potatis och morötter mjuka i 1 msk olja på medelvärme, ca 10 min. Krydda med 1/2 tsk salt, lägg på hushållspapper och låt svalna.
Skär aubergine, zucchini och urkärnad paprika i 1 cm stora bitar.
Stek auberginen i 1/2 msk olja ca 10 min. Krydda med 1/2 tsk salt. Låt rinna av på hushållspapper. Stek zucchini och paprika i 1/2 msk olja ca 5 min. Blanda alla grönsaker och krydda med peppar.
Skeda tomatsås över grönsakerna. Vispa yoghurten slät och klicka över vid servering. Strö över flingsalt och peppar.
Recept av Ebru Kelebek