Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Sesamfrön i paneringen ger en fantastiskt god smak.
Halvera laxen på mitten och skär den i ca 1 cm tjocka skivor. Vinkla kniven så att du får stora skivor av laxen.
Blanda sake, soja och yuzu och marinera laxen i blandningen ca 15 min. Blanda potatismjölet med den marinerade laxen och marinaden.
Vänd laxen i sesamfröna. Stek på medelvärme 3–4 min.
Sallad: Skär haricots verts i 3 cm långa bitar. Skala och skär moroten i 3 cm långa stavar. Koka haricots verts och morot i lättsaltat vatten ca 2 min. Spola av med kallt vatten.
Stöt sesamfröna i mortel. Blanda krosset med sake, socker och soja. Blanda i haricots verts och morötter.
Lägg ris och lax med salladen i lådor. Garnera riset med yukari, umeboshi och salladsblad.