Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Saftigt grovbröd med lingon

Ett lite mörkare bröd som blir extra saftigt med lingon i smeten.

Saftigt grovbröd med lingon
Saftigt grovbröd med lingon
Saftigt grovbröd med lingon
JENNY GRIMSGÅRD

Ingredienser

  • 4 dlfilmjölk
  • 0,75 dllingonsylt
  • 0,5 dlsirap- mörk
  • 2 dlrågkross
  • 1 dlhavregryn
  • 2,5 dlgrahamsmjöl
  • 3 dlvetemjöl
  • 1 dlsolrosfrön
  • 1,5 tsksalt
  • 1,5 tskbakpulver
  • 1,5 tskbikarbonat

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda filmjölk, lingonsylt och sirap i en bunke.

  2. Blanda de torra ingredienserna och blanda sedan med filmjölksblandningen.

  3. Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform och fyll formen med smet. Grädda brödet i nedre delen av ugnen cirka 45 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök