Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Härligt somrig kaka med mandelmassa och hallon som räcker till många. Kakan blir väldigt saftig tack vare mandelmassan och toppas med en god hallonglasyr.
Sätt ugnen på 200°. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget. Finriv mandelmassan och blanda ner den i smörblandningen.
Blanda ihop mjöl, bakpulver och vaniljsocker och vänd ner det i smeten. Vispa i mjölken. Bred ut smeten i en långpanna, ca 25 x 35 cm, med bakplåtspapper i botten. Strö över hallon. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 25 min. Låt kakan kallna.
Hallonglasyr: Blanda florsocker med vatten och hallonpuré. Ringla glasyren över kakan och skär den i bitar.