Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Saftiga cupcakes

Saftiga cupcakes bakade av majsmjöl blir saftiga och passar även gluten­intoleranta. Kontrollera att ­strösslet inte innehåller gluten.

Saftiga cupcakes
Saftiga cupcakes
Saftiga cupcakes
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 100 gsmör
  • 2ägg
  • 1 dlströsocker
  • 1,5 dlmajsmjöl- fint, t ex Risenta
  • 2 mskmajsstärkelse (Maizena)- Maizena
  • 1 tskbakpulver
  • 1 tskcitronskal- rivet

Glasyr

  • 1 dlvispgrädde
  • 100 gfärskost- naturell
  • 0,5 dlflorsocker

Garnering

  • hjärtströssel
  • strössel- grönt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Smält smöret. Vispa ägg och socker ­pösigt.

  2. Blanda alla torra ingredienser samt citronskal i en skål.

  3. Rör ner smör och majsmjölsblandningen i äggvispet. Blanda väl och fördela smeten i muffinsformar (normalstora) ställda i en muffinsplåt.

  4. Grädda mitt i ugnen 10–12 min. Låt cupcakesen kallna innan de garneras.

  5. Vispa grädde och färskost till en slät kräm. Tillsätt florsockret och rör krämen slät. Spritsa krämen på cupcakesen och strö över strössel.

Vad tyckte du om receptet?