Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Saftig tårtbotten

Baka egen tårtbotten (även kallat anslag på konditori). Perfekt till sommarens alla tårtkalas och fester. Den här tårtbottnen tar inte speciellt lång tid att färdigställa. 

Saftig tårtbotten
Saftig tårtbotten
Saftig tårtbotten
Foto: Hanna Wikström

Ingredienser

  • 1 dlvetemjöl
  • 1 dlpotatismjöl
  • 1 tskbakpulver
  • 4 medelstoraägg
  • 2 dlsocker
  • 0,5 msksmör
  • 1,5 mskströbröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Smörj och bröa formen. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver i en skål.

  3. Vispa ägg och socker så att blandningen blir ljus och pösig. Sockret ska ha löst sig helt.

  4. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten och blanda. Häll upp i formen och släta ut till ett jämnt lager. Grädda mitt i ugnen ca 35 min.

  5. Ta ut ur ugnen och låt svalna.

  6. Tips! Använd en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.

Vad tyckte du om receptet?