Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Saftig sockerkaka med lime är lättbakad och perfekt till te eller kaffe. Kakan håller sig bra i flera dagar.
Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och låt det svalna. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet.
Blanda mjölet med bakpulver, vaniljsocker och limeskal.
Vispa ägg och socker vitt och luftigt. Tillsätt smör och yoghurt. Sikta ner mjölblandningen och blanda väl. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 1 1/2 liter.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 40 min. Kontrollera med en sticka att kakan är klar, är stickan torr är kakan klar. Låt kakan stå kvar i formen ca 10 min innan den lossas och får kallna.
Glasyr: Pressa saften ur limen. Blanda florsocker med limesaft. Blir glasyren för lös så tillsätt mer florsocker, blir den för fast tillsätt lite vatten. Ringla eller ös glasyren över kakan.