Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En saftig kaka som passar bäst att servera varm. Muscovadosocker finns numera i de flesta livsmedelsbutiker, men råsocker kan också användas.
Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 24 cm diameter.
Vispa smör i en bunke, med elvisp, någon minut. Tillsätt strösockret och apelsinskal. Vispa till fluffig konsistens.
Vispa ner äggen ett i taget och rör sedan ner mald mandel och mjölet blandat med bakpulver.
Häll smeten i formen, jämna till ytan. Grädda kakan mitt i ugnen ca 20 min.
Fördela krusbären ovanpå kakan och grädda ytterligare 10 min.
Smält under tiden smöret till täcket i en liten kastrull. Blanda ner muscovadosocker, rivet apelsinskal och mandelspån. Bred blandningen jämt över kakan. Grädda ytterligare ca 15 min. Prova med sticka i mitten av kakan.
Låt kakan svalna i formen 10 min. Strö över lite mer socker. Servera kakan varm tillsammans med en klick lättvispad grädde.