Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En väldigt saftig och fräsch kokostårta med en enkel och fräsch citronfrosting. Om kokosmjölken är delad, mixa den innan för att förebygga klumpar i smeten.
Sätt ugnen på 175 grader varmluft. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna.
Blanda ihop kokos, mandelmjöl, vetemjöl, bakpulver och salt. Tillsätt blandningen och kokosmjölken till äggvispet, lite i taget. Vänd ner smöret.
Klä två runda formar, ca 20 cm i diameter, med bakplåtspapper. Häll smeten i formarna. Grädda bottnarna i 20 min. Känn med en sticka så de är färdiggräddade. Låt bottnarna svalna.
Chokladdekor: Lägg en skiva av rostfritt stål eller liknande i frysen, t ex botten av en springform. Låt den ligga i frysen i minst 20 min. Se till att den är helt fryst. Smält chokladen i en skål i mikron eller över vattenbad. Låt den svalna en aning. Spritsa eller ringla chokladen med en sked på den frysta plattan. Låt chokladen stelna i rumstemperatur.
Citronfrosting: Vispa ihop färskost, vispgrädde, florsocker och citronskal till en ganska lös frosting som kan bredas ut på tårtan.
Skär ev bort toppen på tårtbottnarna så att de blir raka och fina. Bred ut 2/3 av frostingen på ena bottnen och stryk ut den helt rakt. Lägg på den andra bottnen och stryk sedan på resterande frosting runt om tårtan. Toppa tårtan med chokladdekoren, godisägg
och citronskal.