Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Saftig kardemummakaka är den bästa kakan till kaffefikat! Använd hela kardemummakärnor som du mortlar själv, för bäst smak.
Sätt ugnen på 175°. Stöt kardemumman i mortel. Vispa smör och socker pösigt med elvisp. Vispa i kvarg och ägg, ett i taget. Sikta i mjöl och bakpulver och tillsätt kardemumma. Vänd till en jämn smet.
Bred ut smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Strö över mandel och pärlsocker.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen 35–40 min. Känn med en provsticka så att den är klar. Låt kakan stå kvar i formen ca 10 min innan den stjälps upp och får kallna på galler.