Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Saftig karde­mummakaka

Saftig kardemummakaka är den bästa kakan till kaffefikat! Använd hela kardemumma­kärnor som du mortlar själv, för bäst smak.

Saftig karde­mummakakaSaftig karde­mummakakaSaftig karde­mummakaka
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 1 mskkardemummakärnor
  • 175 gsmör- rumsvarmt
  • 2 dlströsocker
  • 1 dlkvarg- eller filmjölk
  • 3ägg
  • 4,5 dlvetemjöl- (270 g)
  • 1,5 tskbakpulver

Garnering

  • 1 msksötmandel- hackad
  • 1 mskpärlsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Stöt kardemumman i mortel. Vispa smör och socker pösigt med elvisp. Vispa i kvarg och ägg, ett i taget. Sikta i mjöl och bakpulver och tillsätt kardemumma. Vänd till en jämn smet.

  2. Bred ut smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Strö över mandel och pärlsocker.

  3. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 35–40 min. Känn med en provsticka så att den är klar. Låt kakan stå kvar i formen ca 10 min innan den stjälps upp och får kallna på galler.

Vad tyckte du om receptet?