Recept från Mitt kök
Läs också: Konditorns bästa tips för att lyckas med sockerkakan
Recept på andra goda klassiker till fikat hittar du här:
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på sockerkaka - en folkhemsklassiker som aldrig går ur tiden. En bit fluffig och saftig sockerkaka till kaffet är en stunds ren njutning. Går snabbt att röra ihop och sedan kan man förbereda fikat när kakan står i ugnen.
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa en sockerkaksform som rymmer cirka 2 liter.
Smält smöret i en kastrull och vispa ner mjölken i kastrullen.
Vispa ägg och socker pösigt, häll i det smälta smöret och mjölken i äggsmeten. Sikta de torra ingredienserna och vänd ner i smeten.
Häll smeten i formen. Grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 50 minuter. Prova med en sticka om kakan är färdig.
Vänd upp kakan på ett fat och låt den svalna under formen.
Recept från Mitt kök
Läs också: Konditorns bästa tips för att lyckas med sockerkakan
Recept på andra goda klassiker till fikat hittar du här: