Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Baka en god, saftig, mjuk kaka med sötsyrliga clementiner. Vispa ihop en glasyr och bred på kakan och pudra över lite florsocker. Servera med lättvispad grädde.
Tvätta och koka hela clementiner i 2 timmar.
Sätt ugnen på 180 grader.
Smörj en springform, 24 centimeter i diameter.
Ta bort det hårda kvistfästet på clementinerna och kör dem sedan hela i en mixer.
Blanda i ägg, mandelmjöl, socker och bakpulver och mixa hastigt ihop allt.
Häll i smeten i formen och grädda i 50–55 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna.
Vispa upp äggvitan och sikta och blanda i florsockret. Bred glasyren över kakan. Pudra över florsocker.
Recept från Mitt kök