Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Saftig clementinkaka

Baka en god, saftig, mjuk kaka med sötsyrliga clementiner. Vispa ihop en glasyr och bred på kakan och pudra över lite florsocker. Servera med lättvispad grädde.

Saftig clementinkakaSaftig clementinkakaSaftig clementinkaka
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 4clementiner
  • 6ägg
  • 250 gmandelmjöl
  • 225 gströsocker
  • 1 tskbakpulver
  • smör- till formen

Glasyr

  • 1äggvita
  • 1,52 dlflorsocker

Att pudra över

  • florsocker

Gör så här

  1. Tvätta och koka hela clementiner i 2 timmar.

  2. Sätt ugnen på 180 grader.

  3. Smörj en springform, 24 centimeter i diameter.

  4. Ta bort det hårda kvistfästet på clementinerna och kör dem sedan hela i en mixer.

  5. Blanda i ägg, mandelmjöl, socker och bakpulver och mixa hastigt ihop allt.

  6. Häll i smeten i formen och grädda i 50–55 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna.

  7. Vispa upp äggvitan och sikta och blanda i florsockret. Bred glasyren över kakan. Pudra över florsocker.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök