Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En riktigt mjuk och saftig chokladkaka med mycket chokladsmak. Kaffet i kakan förstärker kakans chokladsmak men ger ingen kaffesmak. Ganache är en chokladkräm som görs genom att hälla varm grädde över choklad som sen får stabiliseras till en fast, krämig konsistens.
Sätt ugnen på 150°. Vispa smör, strösocker och muscovadosocker tills det blir ljust och luftigt i ca 5 min. Tillsätt ett ägg i taget och rör mellan gångerna.
Rör ihop kaffe, kakao och crème fraiche. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker, bikarbonat och salt.
Rör ner mjölblandningen växelvis med kaffeblandningen i smör- och äggsmeten. Vänd försiktigt runt till en jämn smet med en slickepott. Fördela smeten i en form klädd med bakplåtspapper, ca 1,5 liter. Grädda mitt i ugnen i 40–50 min. Låt kakan svalna i formen i ca 5 min innan den stjälps upp på ett galler och får kallna.
Ganache: Hacka chokladen. Koka upp grädde och honung. Häll grädden över chokladen. Låt stå i 30 sek och rör sen om till en jämn ganache. Tillsätt smör och salt. Täck ytan med plastfolie och låt stå i rumstemperatur tills ganachen är bredbar.
Bred ganachen över chokladkakan och strö över kakaonibs.