Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Saftig äppelkaka

Recept på saftig äppelkaka. Saftig och hållbar mjuk kaka med massor av goda tunna äppelskivor. Vi har använt äppelsorten Ingrid Marie.

Saftig äppelkaka
Saftig äppelkaka
Saftig äppelkaka
Saftig och hållbar mjuk kaka med massor av goda tunna äppelskivor. Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 3äpplen
  • 0,5 dlcitron- pressad
  • 3 dlvetemjöl- (180 g)
  • 1 tskbakpulver
  • 100 gsmör- rumsvarmt
  • 2 dlströsocker
  • 2 tskvaniljsocker
  • 3ägg
  • 0,5 dlturkisk yoghurt

Garnering

  • 1 mskflorsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala , kärna ur och skiva äpplena. Blanda dem med citronsaften.

  2. Blanda mjöl och bakpulver. Vispa smör, socker och vaniljsocker. Tillsätt äggen, ett i taget. Rör i yoghurt och mjölblandningen. Klicka ut smeten i en smord form med hål i mitten, ca 1 1/2 liter. 

  3. Lägg äppelskivorna i formen, grädda i nedre delen av ugnen ca 45 min. Känn med sticka och låt svalna. Lossa kakan, lägg upp på fat. Pudra över florsocker.

  4. Tips! Variera smaksättningen med kanel eller kardemumma istället för vaniljsocker.

Vad tyckte du om receptet?