Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på saft av röda bär. Förvara saften i kylen, då håller den flera månader. Har du inte plats i kylen kan du fylla plastflaskor, men inte ända upp, och frysa in.
Rensa och kärna eventuellt ur bären och lägg dem i en gryta. Häll på vattnet och låt koka upp. Låt bären sjuda utan lock ca 15 min.
Häll saften i en silduk och låt den rinna av ca 40 min utan att bären pressas, annars blir saften lätt grumlig.
Häll tillbaka saften i den rengjorda grytan och låt koka upp. Rör i sockret och låt saften koka ca 5 min. Skumma väl under tiden. Rör ut natriumbensoaten i lite av den varma saften och rör ner i grytan. Häll saften i varma, väl rengjorda flaskor. Låt saften kallna och förvara den i kylen.