Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Saffranstryffel med torkade tranbär och kokos

Gyllengula saffranstryfflar med kokos och syrligt sting av tranbär. Förbered gärna dagen före.

Saffranstryffel med torkade tranbär och kokos
Saffranstryffel med torkade tranbär och kokos
Saffranstryffel med torkade tranbär och kokos
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 300 gchoklad- vit
  • 1 msksmör
  • 1 dlvispgrädde
  • 1 pktsaffran- (1/2 g)
  • 75 gtranbär- torkade
  • 1 dlkokosflingor

Gör så här

  1. Mixa choklad och smör i en matberedare till en grynig röra. Koka upp grädden med saffranet och häll ner i matberedaren. Mixa till en slät kräm.

  2. Häll tryffelsmeten i en skål och blanda ner tranbären. Låt stå i kylen ca 2 timmar, tills smeten stelnat.

  3. Forma smeten till små, runda tryfflar och rulla dem i kokos. Låt stå i kylen fram till servering.

Vad tyckte du om receptet?