Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Saffranstartletter med rökt lax

Saffran och apelsin passar fint tillsammans med den rökta laxen i de här gyllengula tartletterna. Degen kan göras i god tid, tryckas ut i formarna och förvaras i kylen fram tills att tartletterna ska fyllas och gräddas.

Saffranstartletter med rökt lax
Saffranstartletter med rökt lax
Saffranstartletter med rökt lax
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

    Deg

    • 2,5 dlvetemjöl
    • 1 krmsalt
    • 75 gsmör
    • 0,75 dlkesella
    • 16portionsformar- av aluminium

    Fyllning

    • 100 gkallrökt lax
    • 3 småägg
    • 100 gphiladelphia
    • 2 dlvispgrädde
    • 0,5saffran- kuvert
    • 1 tskapelsinskal- rivet
    • 2 krmtabasco
    • 1 krmsalt

    Till garnering

    • anisfrön- hela
    • grönkål- strimlad

    Gör så här

    1. Degen: Hacka ihop mjöl, salt och smör till en smulig massa. Tillsätt kesella och arbeta ihop till en deg.

    2. Forma degen till 16 bollar och tryck ut i formarna. Låt vila minst 1 timme i kylen.

    3. Fyllningen: Sätt ugnen på 225 grader. Fintärna laxen och lägg i formarna. Ställ formarna på en plåt.

    4. Vispa ihop ägg, ost, grädde, saffran, apelsinskal, tabasco och salt. Häll äggstanningen i formarna.

    5. Grädda i mitten av ugnen cirka 15 minuter. Låt svalna.

    6. Ta eventuellt ur tartletterna från formarna. Strö över lite anisfrön och strimlad grönkål. Lägg gärna upp på fat med grönkål.

    Vad tyckte du om receptet?

    Recept: Caroline Hofberg

    Recept från Mitt kök