Recept: Caroline Hofberg
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Saffran och apelsin passar fint tillsammans med den rökta laxen i de här gyllengula tartletterna. Degen kan göras i god tid, tryckas ut i formarna och förvaras i kylen fram tills att tartletterna ska fyllas och gräddas.
Degen: Hacka ihop mjöl, salt och smör till en smulig massa. Tillsätt kesella och arbeta ihop till en deg.
Forma degen till 16 bollar och tryck ut i formarna. Låt vila minst 1 timme i kylen.
Fyllningen: Sätt ugnen på 225 grader. Fintärna laxen och lägg i formarna. Ställ formarna på en plåt.
Vispa ihop ägg, ost, grädde, saffran, apelsinskal, tabasco och salt. Häll äggstanningen i formarna.
Grädda i mitten av ugnen cirka 15 minuter. Låt svalna.
Ta eventuellt ur tartletterna från formarna. Strö över lite anisfrön och strimlad grönkål. Lägg gärna upp på fat med grönkål.
Recept: Caroline Hofberg
Recept från Mitt kök