Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Ljuvligt vacker kaka som imponerar på gästerna. Kakan blir ganska tung och saftig, vilket gör att den håller länge. Gör den gärna någon dag i förväg.
Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och låt svalna.
Stöt saffranet i en mortel med sockerbiten.
Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt smör, saffran, riven morot och mjölk. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i smeten.
Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 min.
Frosting: Vispa ihop alla ingredienser. Bred frostingen fluffigt på kakan.
Sockrade vinbär: Pensla vinbären med äggvita och rulla dem i socker.
Lägg dem på ett bakplåtspapper och låt stelna något.
Skala och halvera clementiner, physalis och fikon. Garnera kakan med frukt, vinbär och sockrade vinbär. Pudra över florsocker.