Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Spröda småkakor med en mild saffranssmak som passar fint ihop med pistaschnötter, såväl som stjärnanis.
Skär smöret i kuber. Arbeta snabbt ihop smör, mjöl, saffran och socker, helst i matberedaren. Tillsätt äggula och vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.
Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylen 1⁄2–1 timme.
Sätt ugnen på 200 grader.
Kavla ut degen till en tunn platta på mjölat bord. Ta ut kakor med stjärnformade pepparkaksmått. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
Stöt stjärnanis i morteln. Hacka nötterna.
i 8–10 minuter.
Recept från Mitt kök