Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Saffransstjärnor med pistaschnötter

Spröda småkakor med en mild saffranssmak som passar fint ihop med pistaschnötter, såväl som stjärnanis.

Saffransstjärnor med pistaschnötterSaffransstjärnor med pistaschnötterSaffransstjärnor med pistaschnötter
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 200 gsmör- kallt
  • 3,5 dlvetemjöl
  • 1 dlpotatismjöl
  • 1 gsaffran
  • 0,5 dlströsocker
  • 1äggula
  • 1 mskvatten- kallt

Till pensling

  • stjärnanis
  • pistaschnötter- naturella
  • 1ägg
  • pärlsocker

Gör så här

  1. Skär smöret i kuber. Arbeta snabbt ihop smör, mjöl, saffran och socker, helst i matberedaren. Tillsätt äggula och vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.

  2. Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylen 1⁄2–1 timme.

  3. Sätt ugnen på 200 grader.

  4. Kavla ut degen till en tunn platta på mjölat bord. Ta ut kakor med stjärnformade pepparkaksmått. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.

  5. Stöt stjärnanis i morteln. Hacka nötterna.

  6. i 8–10 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök