Recept på hemgjord nötkräm hittar du här:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Saffransbröd + nötkräm = ljuvligt gott! Denna saffransstjärna är fylld med nötkräm och görs av kalljäst deg.
Smula ner jästen i en bunke. Häll på mjölken och rör i äggula, saffran, socker och salt. Tillsätt lite i taget av smöret och mjölet. Arbeta degen smidig, ca 5 min. Täck bunken med plastfolie och låt jäsa i rumstemperatur ca 2 timmar eller i kylen över natten.
Dela degen i tre bitar. Kavla ut dem och skär ut en rundel ur varje bit, 24–25 cm i diameter. Bred nutella på två av rundlarna. Det går lättare om man värmer nutellan lite i mikron först. Lägg ihop alla degrundlar.
Sätt ett glas i mitten och skär 16 snibbar fram till glaset. Ta bort glaset. Snurra ihop två och två av snibbarna och kläm ihop dem. Tryck ner en stjärnformad pepparkaksform i mitten och låt den sitta kvar.
Lägg på en bakduk och låt jäsa ca 30 min. Sätt ugnen på 200°.
Ta bort stjärnmåttet. Pensla kransen med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Ta ut och låt svalna på galler. Pudra över florsocker vid servering.
Tips! Förbered den kvällen före och låt den jäsa i kylen, eller låt den jäsa 2 timmar i rumstemperatur.
Recept på hemgjord nötkräm hittar du här: